Με μεικτά πρόσημα και οριακές κινήσεις ολοκλήρωσαν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές «διχάστηκαν» μεταξύ των σημερινών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και των ανησυχιών που προκαλούν από χθες οι προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για άρση των υποστηρικτικών μέτρων.

 

Η μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε σε προ-κορονοϊού επίπεδα, δείχνοντας ένα σημάδια για σταθερή ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ωστόσο, το ότι η Fed βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να ξεκινήσει τη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων εξακολουθεί να προβληματίζει την Wall Street.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% ή 66,57 μονάδες στις 34.894 μονάδες, πέφτοντας για 3η συνεχόμενη μέρα.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,06% ή 2,83 μονάδες στις 4.403 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,11% ή 15,9 μονάδες στις 15.541 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε αίτημα εις βάρος του Facebook σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας, για νέα συμπληρωματική αγωγή κατά των αντιμονοπωλιακών πρακτικών του δημοφιλέστερου social media παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το αίτημα της FTC, η Facebook έχει προθεσμία μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για να αποκριθεί στο αίτημα.

Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, η Wells Fargo και η JP Morgan, κατέθεσαν αίτημα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της χώρας για ίδρυση επενδυτικού fund για ιδιωτικές επενδύσεις σε Bitcoin, όπως μετέδωσε το Coindesk.com.

Μάκρο

Aπρόσμενη πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 348.000 από 377.000 την προηγούμενη εβδομάδα και αντί 364.000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μέσα στην κρίση του κορονοϊού, φτάνοντας στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Εμπορεύματα

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 μηνών υποχώρησαν για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, γράφοντας την 6η συνεχομένης μέρα απωλειών για τον «μαύρο χρυσό».

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η τιμή του χρυσού, καθώς η πορεία του πολύτιμου μετάλλου συνεχίζει να «προβληματίζεται» από τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.