Με μικτά πρόσημα και χωρίς μεγάλες μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης, οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού εξακολουθεί να κρατά σε επιφυλακή τους επενδυτές.

 

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 474,61 μονάδες, σημειώνοντας μικρά κέρδη της τάξης του 0,12%, ενώ χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές έκλεισαν και οι επιμέρους κλάδοι.

Στους εγχώριους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε ήπιες απώλειες 0,14% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.683 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.804 μονάδες, με κέρδη 0,75%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 7.240 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 26.880 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,28%

Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.016 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,5%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που άγγιξαν το 4,4% σημείωσε η μετοχή της Volkswagen, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περιέκοψε εκ νέου τους στόχους της για τις παραδόσεις οχημάτων μέσα στο 2021, ενώ απώλειες 1,5% σημείωσε και η Stellantis, η οποία είδε τις πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο του έτους να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση κατά 14% λόγω των ελλείψεων σε τσιπ.

Απώλειες 3% και για την μετοχή της Shell, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός δεν κατάφερε να «πιάσει» τα κέρδη που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ τέλος, η φαρμακευτική Zur Rose Group είδε τους τίτλους της να ενισχύονται κατά 10% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον γίγαντα του κλάδου, την ελβετική Roche.
Μάκρο

Μικρή αποκλιμάκωση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία κατά το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η στατιστική αρχή της χώρας (ΙΝΕ).

Αναλυτικότερα, η ανεργία στο κράτος της Ιβηρικής διαμορφώθηκε στο 14,57%, όταν στο β' τρίμηνο το ποσοστό ανερχόταν στο 15,26%, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε τον κατάλληλο χώρο για την ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών.