Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι σημαντικότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να καταβάλλουν προσπάθειες αναστροφής του ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών, το οποίο οδήγησε τον S&P 500 σε χαμηλά άνω του ενός έτους, ενώ οι ανακοινώσεις των στοιχείων για τον πληθωρισμό προκαλούν νέο γύρο αβεβαιότητας στην Wall Street.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,35% ή 112 μονάδες, στις 31.721 μονάδες, ο S&P 500 γύρισε στο «πράσινο» κατά 0,18% στις 3.941 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,02% στις 11.479 μονάδες.

Σε υψηλά επίπεδο παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 11% έναντι 11,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 10,7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,,5% από 1,4% τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,8% από 9,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στο 8,9%. Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός έφτασε το 0,4% από 1% τον Μάρτιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στο 0,6%. Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία έρχονται μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες, δείχνοντας τον πληθωρισμό στο 8,3% για τον Απρίλιο.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 203.000 την περασμένη εβδομάδα από 202.000 αιτήσεις προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 αιτήσεις. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν στα 1,34 εκατ. έναντι 1,38 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,37 εκατ. αιτήσεις.

Σε επιχειρηματικά νέα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση δύο μετοχών, επονομαζόμενων και ως meme stocks, καθώς «κόντρα» στο κλίμα του τελευταίου μήνα, η μετοχή της GameStop κερδίζει 30% και της AMC Entertainment πάνω από 20%. Στην πορεία της συνεδρίασης η διαπραγμάτευση τους έχει ανασταλεί ήδη αρκετές φορές λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας.