Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα εξαμήνου κατά την έναρξη των σημερινών συναλλαγών καθώς η προσοχή στρέφεται από την πολιτική στις επιχειρηματικές συμφωνίες και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Η Telecom Italia σημείωσε άλμα 5% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Elliott Management, σε ρόλο 'ακτιβιστή επενδυτή' αυξάνει το ποσοστό της, σε μία κίνηση που στόχο έχει να αμφισβητήσει τον τρόπο που ο βασικός μέτοχος, η Vivendi, διαχειρίζεται την εταιρία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,6%, με τον ιταλικό γενικό δείκτη να αντιστρέφει τις χθεσινές του απώλειες, σημειώνοντας άνοδο 1% καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε άνοδο άνω του 1%, χάρη στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, Daimler και BMW, που έχουν πληγεί από τις ανησυχίες για επικείμενο εμπορικό πόλεμο μετά το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν κάπως περιοριστεί καθώς ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με ολοένα και κλιμακούμενες αντιδράσεις από πολιτικούς και διπλωματικούς συμμάχους καθώς και από αμερικανικές εταιρίες.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν στην αρχή της συνεδρίασης ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

Η εταιρία χάρτου και υλικών συσκευασίας Smurfit Kappa κατέγραψε άλμα 18% αφού απέρριψε την προσέγγιση της from International Paper. Οι ομοειδείς της DS Smith και Mondi ενισχύθηκαν πάνω από 5%.