Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επαναγόρασε μετοχές ύψους 5,1 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, αν και η πανδημία του κορονοϊού περιόρισε τον κύκλο εργασιών του ομίλου του Warren Buffett.

Τεράστια ποσά ξένων συναλλαγμάτων διέθεσαν οι τουρκικές αρχές για να συγκρατήσουν την ισοτιμία, αλλά οι άμυνες «έσπασαν» οδηγώντας το νόμισμα σε νέα ιστορικά χαμηλά. Στο τραπέζι έρχεται τώρα η αύξηση επιτοκίων.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση τα εβδομάδας με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από την αναζωπύρωση της ελληνοτουρκικής κρίσης, μετά την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές σήμερα στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για συμφωνία αναφορικά με το αμερικανικό πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, με τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Με σημαντικά κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 640 μονάδων, όμως και η νέα άνοδος των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από αξιόλογη αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Βαριές απώλειες γνωρίζει σήμερα η λίρα, με το τουρκικό νόμισμα να χάνει και το ψυχολογικό επίπεδο των 7 λιρών έναντι του δολαρίου παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της τουρκικής ηγεσίας να το στηρίξει.

Να επιστρέψει σε δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο πέτυχε το ελληνικό δημόσιο, όπως φάνηκε στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας.

Η συμπεριφορά των επενδυτών «λιανικής» κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε πολύ σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με την ηλικία, αποφαίνεται η JP Morgan.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, ξεπερνώντας με ευκολία και το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολ. καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη των συνομιλιών Ρεπουμπλικάνων – Δημοκρατικών στο πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 34,70 δολ. ή 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 2.021 δολ. ανά ουγγιά.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ