Το κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύθηκε στην προσωπική σελίδα του Δημητρίου Βελάνη, πρώην συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό έχουν το δικό τους ξεχωριστό και ειδικό ενδιαφέρον οι απόψεις που διατυπώνει και οι εξηγήσεις που δίνει, ειδικά σε αυτό το επίμαχο χρονικό διάστημα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Του Δημήτρη Βελάνη

ΠΡΟΣΟΧΗ !
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ .... ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !

«Μία σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα υπέρ του Κρεμλίνου σχετικά με τον COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη» .... ανέφερε το εσωτερικό έγγραφο της 16ης Μαρτίου που έφτασε σε γνώση του Reuters.
Και συνεχίζει ο «Βόθρος» της Ευρωπαϊκής παρακμής....
.... «Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου είναι να επιδεινώσει την κρίση δημόσιας υγείας στις δυτικές χώρες… και σύμφωνα με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου να επιχειρήσει να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».... αναφέρει επίσης, το έγγραφο που εκπονήθηκε από το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ !παρακαλώ !
Είναι η γνωστή τακτική της αντιρωσικής -Ρώσοφοβικής πολιτικής που , για δικά τους συμφέροντα , προσπαθούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ σε όλες τις χώρες και στην ΕΕ επίσης ! «Φοβηθείτε τον «πονηρό» Πούτιν που επιβουλεύεται την ελευθερία σας , τον πολιτισμό σας , την οικονομία σας , τη δημοκρατία σας» ! ...Μην αγοράζετε από τη Ρωσία φυσικό αέριο και πετρέλαιο διότι απειλείται η ανεξαρτησία σας , εμποδίσετε τους ρωσικούς αγωγούς , αγοράστε το αμερικάνικο LNG 30% ακριβότερο , διότι πτωχεύουν στη σειρά όλες οι εταιρείες στις ΗΠΑ , εξοπλιστείτε με αμερικάνικα όπλα και χρηματοδοτείστε, από τη φτώχεια σας , με 2% του προϋπολογισμού σας το ΝΑΤΟ , διότι απειλείστε από το επεκτατισμό του Κρεμλίνου !
Όλα αυτά και τόσα άλλα γελοία επιχειρήματα κρύβουν μία και μοναδική αλήθεια ! Δεν άρεσε στη «Δημοκρατική Δύση» και κυρίως στις ΗΠΑ , ότι από το 2000 , το παιχνίδι στη Ρωσία το ήλεγξε ο Πρόεδρος Β. Πούτιν . Ήθελαν, δεν το έκρυβαν άλλωστε, τη διάλυση της Ρωσίας , τον κατακερματισμό της σε «ενεργειακές περιοχές-εταιρείες» , ήθελαν τις Νατοϊκές βάσεις να ελέγχουν τη Μαύρη θάλασσα , ήθελαν δική τους στρατιωτική βάση τη Σεβαστούπολη και την Κριμαία , ήθελαν στο Κρεμλίνο δικές τους «δημοκρατικές» μαριονέτες , όπως καλή ώρα στο Κίεβο , ήθελαν τη Συρία κέντρο εκπαίδευσης και δράσης της διεθνούς τρομοκρατίας κυρίως στραμμένης ενάντια στον Καύκασο και τη Ρωσία ... Αυτά ήθελαν και δεν τους βγήκε !
Ήθελε από την άλλη και ο ελληνικός λαός το 2015 , μια προοδευτική κυβέρνηση που όπως η ίδια διακήρυττε , να αναπτύξει ισότιμες και αντάξιες των προσδοκιών μας σχέσεις με τη Ρωσία , που έκτος των άλλων τεράστιων δυνατοτήτων , θα διασφάλιζαν και τη γεωπολιτική άμυνα της χώρας μας ! Το τι «καραγκιοζιλίκια» όμως κάναμε σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο και το πόσο σεβαστήκαμε τις διακηρύξεις μας περί «πολυδιάστατης και ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής» , και το πως «ξεπουλήσαμε» τις σχέσεις αυτές , αυτό έχει καταγραφεί με τα χειρότερα γράμματα στις ελληνορωσικές σχέσεις , οδηγώντας τη φιλία και το σεβασμό της Ρωσίας προς τη χώρα μας σε επίπεδα απαξίωσης και χλευασμού ! Το τι θα ακολουθήσει είναι προβλέψιμο ως άκρως αναγκαίο ! Να καταγγείλουμε έντονα , Κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση , την ακραία και αβάσιμη αντιρωσική στάση της ΕΕ , να καταγγείλουμε τα αντιρωσικά εμπάργκο και τους τεχνιτούς αποκλεισμούς της Ρωσίας από τις κεντρικές Ευρωπαϊκές διοικητικές και οργανωτικές δομές , να ζητήσουμε άμεσα ως Ελλάδα , ανοιχτή συνεργασία με τη Ρωσία στον οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό τομείς , με παράλληλη άρση του ρωσικού εμπάργκο για τα αγροτικά μας προϊόντα ! Να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση στρατιωτικής Βάσης στην Αλεξανδρούπολη , κάτω από τη «μύτη» της Ρωσίας , διότι αυτό θεωρείται εχθρική πράξη της Ελλάδας προς εκείνη , και πρόκληση !
Να σχεδιάσουμε εκ νέου , κοινό πρόγραμμα ενεργειακής συνεργασίας και ενεργειακών επενδύσεων με τη Ρωσία και να αποτελέσει ο ρώσο-τουρκικός αγωγός φυσικού αερίου που έφτασε στα ανατολικά μας σύνορα , την «αρτηρία» της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας με την Τουρκία με εγγυήτρια δύναμη τη Ρωσία ! Ας μην ακολουθήσουμε λοιπόν και ας αντισταθούμε στις προβοκάτσιες και στην αντιρωσική προπαγάνδα των πιό αντιδραστικών και ξενόδουλων κέντρων της ΕΕ ! Η ξενόδουλη και ρωσοφοβική πολιτική , ούτε μας οδήγησε , ούτε θα μας οδηγήσει ποτέ , σε εθνική ανάταση και προκοπή ...

Αποτέλεσμα εικόνας για βελάνης Δημήτριος

 

IMG 0342