Θυμό και αγανάκτηση δημιουργεί στον κόσμο , η οποιαδήποτε αντιπαράθεση και από οποιονδήποτε , στο θέμα αυτό ! Ακριβέστερα , θα έλεγα ότι είναι πολιτική και ανθρώπινη ασέλγεια και τεράστια ασέβεια , η όποια αντιπαράθεση !

Οι δήθεν διάλογοι των «πυροσβεστών» και των κάθε λογής «παραγόντων» , είναι ντροπή πρώτα και κύρια για τους ίδιους . Δείχνει τη μεγάλη ανεπάρκεια γνώσης , ψυχής και επαγγελματικής συνείδησης ! Εκπέμπει τη δυσοσμία της διαπλοκής και του ρουσφετιού , της ανύπαρκτης αντικειμενικότητας και διαφάνειας της ιεραρχίας , που για δεκαετίες χαρακτηρίζει τους δημόσιους οργανισμούς ! Είναι αποτέλεσμα όλων των νεοελληνικών κυβερνήσεων και των έως τώρα πολιτικών πρακτικών !

Για τους λόγους αυτούς , οι σημερινοί κυβερνώντες θα έπρεπε πρώτοι αυτοί να ζητούσαν συγνώμη για την καταστροφή , αλλά το κυριότερο όμως τώρα είναι , να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση άλλων τέτοιων παρόμοιων καταστάσεων και κυρίως για την πρόληψή τους !

Για τους δε πρώην κυβερνήσαντες και νυν αντιπολίτευση , επιβάλλεται η απόλυτη σιωπή ! Την έχουν ανάγκη τα αθώα θύματα και οι συγγενείς τους ! Η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στο έγκλημα , έστω και αν είναι απάντηση σε «αβάσιμες προκλήσεις» και «προβοκάτσιες» , αποδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο αυτών που εμπλέκονται και απαντούν και μεγαλώνουν με τον τρόπο αυτό , το δείκτη της ανευθυνότητάς τους !

Ας ψάξουν τις ευθύνες στους εαυτούς τους , στην ανικανότητα και ανευθυνότητα να κυβερνήσουν και όχι στους άλλους , ούτε στους ανέμους , ούτε στη μορφολογία του εδάφους , ούτε στην αυθαίρετη δόμηση , ούτε ... ούτε !
Ούτε έπρεπε υποχρεωτικά να είναι “Made in USA” τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα , γιατί εκτός από ακριβότερα αποδείχθηκαν και άχρηστα , στις έκτακτες εκείνες συνθήκες και υπήρχαν στο τραπέζι , πριν συμβεί το κακό , «καλύτερες λύσεις» που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ! Τις απορρίψατε όμως γιατί δεν ήταν “Made in Yes man” ...
Κλείστε λοιπόν τα στόματα και ξεχάστε τα περί «ηθικών υπεροχών» και «αριστερών καταβολών» , αυτά δεν κληρονομούνται ούτε χαρίζονται από κανέναν ... «κυρία» μου ! .. Ούτε αποκτώνται από ξενόδουλες χαιρετούρες και υποταγές...