Αγαπητά μου παιδιά, με μικρή καθυστέρηση επανέρχομαι στις οθόνες σας, γιατί δεν υπήρχε αστρικό λεωφορείο, λόγω πενθήμερης απεργίας των αστρικών οδηγών, που ζητούσαν περισσότερο φωτισμό τη νύχτα μήπως και μειωθούν τα απανωτά ατυχήματα, που κινδυνεύουν να ξεπαστρέψουν το είδος τους. Είμαι διπλά  χαρούμενος που επικοινωνώ πάλι μαζί σας, όχι μόνον επειδή θα σας αποκαλύψω τα μελλούμενα για το υπόλοιπο του τρέχοντος σωτηρίου έτους, αλλά και επειδή σας βλέπω να κολυμπάτε σε (θαλασσινά) πελάγη ευτυχίας, κάτι που φυσικά δεν με εκπλήσσει, αφού είναι προφανές ότι προσαρμόσατε τη ζωή σας το τελευταίο εξάμηνο στις ασφαλείς προβλέψεις μου.

Βγήκατε κερδισμένοι από την  καραντίνα, αυτή είναι η αλήθεια και ξέρω ότι το αναγνωρίζετε. Αν και βλέπω μόνο πολύ πολύ μπροστά, χωρίς μάλιστα να μου χρειάζεται καμιά βουή των πλησιαζόντων γεγονότων όπως έχουν ανάγκη οι σοφοί κατά τον Αλεξανδρινό γέροντα και μακρινό μικρανηψιό μου, μπαίνω στον πειρασμό να κοιτάξω προς τα πίσω και να σας θυμίσω ότι έως και το ακριβές σκορ με το οποίο η Τσέλσι θα κατακτούσε το champions league σας είχα δώσει. Ειλικρινά, αν δεν ήμουν τόσο σεμνός αστρολόγος θα ζητούσα ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, θα αρκεστώ όμως σε μια απλή επιβράβευση από μένα τον ίδιο. Μπράβο μου και πάλι μπράβο μου !

Το μόνο που δεν είχα προβλέψει αγαπητό μου ποίμνιο είναι πώς στο εξάμηνο αυτό θα είχατε γίνει όλοι λοιμωξιολόγοι με λοφίο, ουπς με πτυχίο ήθελα να πω. Για την ακρίβεια το είχα προβλέψει, αλλά δεν το έγραψα γιατί ακόμη και εμείς οι φαρμακοποιοί, που έχουμε εμπειρία και από τα σκοτεινά χρόνια του μεσαίωνα και από την αναγέννηση, δεν πολυμιλάμε για όσα έχουν να κάνουν με τις πανδημίες, Πολύ ύπουλες για να πουλάμε φούμαρα, στον καιρό μας  αφήναμε τη δουλειά αυτή σε γελωτοποιούς, κάτι πολύ κοντινό στους παθιασμένους αντιεμβολιαστές σας. Εμείς μέρα-νύχτα είχαμε το ένα μάτι στο τηλεσκόπιο και το άλλο στη μαρμίτα, όπου σιγόβραζαν τα μαντζούνια μας για να σώσουμε καμιά ψυχή. Αυτά σαν πρόλογος αγαπητοί μου μετακαραντινιέροι και μπαίνω στο ψητό:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η συνεχιζόμενη κουβέντα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, επεκτείνεται στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των γονέων που ψηφίστηκε προ μηνός. "Δεν είπα ποτέ ότι ένας δολοφόνος μπορεί να είναι καλός πατέρας και δικαιούται την συνεπιμέλεια του παιδιού ", διαμαρτύρεται ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος, με αφορμή κριτική που δέχεται για όσα είχε αναφέρει κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είχα πει απλώς  ότι ένας δολοφόνος μπορεί να είναι καλός πιλότος, διευκρινίζει.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αν. Λοβέρδος δίνει στη δημοσιότητα και νέο βίντεο, όπου ξαναπαρουσιάζει, αυτή τη φορά στο πιο χορευτικό, την ιδρυτική διακήρυξή του για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κέρδισε ακόμη 15 μονάδες στην κούρσα για την αρχηγία. Ένα παράξενο ντουέτο, πίνοντας μπυρόνια, παρακολουθεί τον τελικό του EURO, ανάμεσα σε άλλους επισήμους στις κερκίδες του Ουγγρικού ή Βρετανικού ή Πορτογαλικού ή Καταριανού γηπέδου. Αν διακρίνω καλά, και το λέω αυτό γιατί ο φακός του τηλεσκοπίου μου είναι κάπως θολός από τους υδρατμούς των κυνικών καυμάτων  του Ιουλίου, πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και τον Ν. Καρανίκα,  σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Γίνονται θέαμα παρατήρησης πάντως από τους γύρω τους, γιατί πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι σε στιγμές και σε φάσεις που κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο. Παρεμπιπτόντως, στον τελικό ,θα κερδίσει η Ιταλία την Αγγλία με 2-0. Το πρώτο γκολ στο 26ο λεπτό από τον Κιέζα με ασίστ του Βεράτι.  Το δεύτερο από τον Ιμόμπιλε στο 83ο λεπτό. Το τηλεσκόπιό μου δείχνει και ένα γκολ από τον Ρονάλντο, αλλά μάλλον δεν πρέπει να ισχύει, γιατί βλέπω ότι οι προμήθειες του Σάντος σε τσιγάρα θα τελειώσουν γρήγορα και η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να φύγει νωρίτερα από τη διοργάνωση.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τα μπάνια του λαού, που έχει εμβολιαστεί πλέον σε ποσοστό 29%. Αν υπολογιστούν όμως οι διπλοί εμβολιασμοί, όπως διευκρινίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, το ποσοστό φτάνει το 115%. Ανούσιες κουβέντες για ανασχηματισμό, για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και νέο βίντεο από τον Αν. Λοβέρδο. Ο πολέμαρχος Πάνος Καμένος κάνει διακοπές με το αντιτορπιλικό φουσκωτό του στα Ίμια και ανεβάζει φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Τρόμος απέναντι...

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Από την ΔΕΘ, ο Κυρ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει το τέλος της πανδημίας για την άνοιξη του 2023. Ταυτόχρονα ανακοινώνει και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, μόνο που αυτή τη φορά θα την δώσουν οι φορολογούμενοι. Δίνει επίσης λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμότητες. Τα self tests θα τα δίνουν οι τράπεζες, χωρίς αμοιβή, μόνο με ένα μικρό επιτόκιο 19%. Επειδή τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν περιοδικά βάσει ενός αλγόριθμου από τον οποίο προκύπτει ότι άλλα θα είναι σταθερά ανοιχτά, κάποια θα ανοιγοκλείνουν και κάποια άλλα θα είναι μόνιμα κλειστά. Για τον ανασχηματισμό, παραπέμπει στον Γεραπετρίτη.

Ρελάνς από τον Αλ. Τσίπρα, που προαναγγέλλει το τέλος της πανδημίας με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οποτεδήποτε γίνουν. Για τα  self tests αναφέρει ότι θα μοιράζονται από τα περίπτερα  και για την εστίαση ότι δεν είναι και μεγάλο θέμα αφού υπάρχουν οι πλατείες. Λέει επίσης ότι  θα βάλει σε χειμερία νάρκη τον Πολάκη.

Σειρά της Φώφης, που με ψυχραιμία παίζει τα ρέστα της. Με το ΚΙΝΑΛ δεν θα είχαμε ποτέ πανδημία λέει εμφατικά καταγγέλλοντας  Μητσοτάκη και Τσίπρα για συμπαιγνία σε βάρος της δημοκρατικής παράταξης...

Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά η Κεραμέως τα ξανακλείνει γιατί μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό προτιμούν το μάθημα εξ αποστάσεως. Επειδή το σύστημα τεχνικής υποστήριξης παρουσιάζει προβλήματα, η διδασκαλία γίνεται μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής, πιθανότατα του Αυτιά που για το λόγο αυτό αναγορεύεται σε πρύτανη.

Κλείνω εδώ αγαπητοί μου πιστοί, αφήνοντας το κρίσιμο 20ήμερο του Δεκεμβρίου, από 10 και μετά, για αργότερα. Έως τότε να φοράτε τη μάσκα, αλλά μη γίνετε και εντελώς μασκαράδες...

*** (Υ.Γ: Νοστράδαμος - Κατά κόσμον άκοσμον, Αν. Καπερναούμ)