Πολυμελές κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, προέβη σήμερα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΠΟ, αναζητώντας στοιχεία για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση.

Αν και επισήμως δεν ειπώθηκε, τα στελέχη της Ομοσπονδίας εικάζουν ότι η επίσκεψη του κλιμακίου σχετίζεται με καταγγελία προς τις αρμόδιες οικονομικές αρχές.

Η ΕΠΟ επιβεβαίωσε το γεγονός με ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τον συνήθη και προβλεπόμενο οικονομικό έλεγχο που διενεργείται σε αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς.

Επίσης, σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεργάστηκαν απόλυτα με τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας και παρέδωσαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν και αφορούν στις οικονομικές χρήσεις των ετών 2017, 2018 και 2019.

Στην οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας είχε εστιάσει πριν από μερικούς μήνες και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποστέλλοντας επιστολές στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και στις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, FIFA και UEFA.

Ο πειραϊκός σύλλογος ανέφερε, τότε, το δάνειο από τις διεθνείς ομοσπονδίες προς την ΕΠΟ, έκανε λόγο για υπερδιπλασιασμό των λειτουργικών δαπανών και καυτηρίαζε τους υπέρογκους μισθούς που φέρονται να εισπράττουν αρκετοί υπάλληλοι, ενώ σημείωνε τη μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στο προσωπικό τα τελευταία χρόνια.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στην επιστολή της προς τον κ. Αυγενάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ζητήσει δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, γινόταν λόγος για «την τραγική οικονομική κατάσταση της ελληνικής ομοσπονδίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογος έλεγχος από τον ΣΔΟΕ είχε γίνει και το 2016, όταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν τότε ο Γιώργος Γκιρτζίκης.