Την αποβολή των ομάδων που δεν θα συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς που θα υιοθετηθούν προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, μετά τις επαφές που είχε με στελέχη των FIFA/UEFA στην Ελβετία και οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ελβετία.

Μετά από ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, οι επαφές του κ. Γεραπετρίτη στη Νιόν με τους αξιωματούχους των δύο διεθνών συνομοσπονδιών έλαβαν τέλος. Στη διάρκειά τους διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H ευρωπαϊκή συνομοσπονδία συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κυβερνητικός παράγοντας είχε επαφή και με στελέχη της FIFA κι από ότι διέρρευσε, στην παρούσα χρονική περίοδο δεν θα προχωρήσει το σενάριο της προσωρινήςς διοικούσας επιτροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνάντηση που είχε χθες με τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ο κ. Γεραπετρίτης συζητήθηκε και ο φάκελος με τα χειραγωγημένα ματς, καθώς και ζητήματα βίας. Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο για λύση διοικούσας επιτροπής, με επικεφαλής τον Ντέμη Νικολαιδη, δεν θα προχωρήσει. Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν κανονικά εκλογές στην ΕΠΟ τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο να γίνει.