Με αφαίρεση επτά βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, ενώ η ΠΑΕ Ξάνθη, τιμωρήθηκε με αφαίρεση 12 βαθμών από την τρέχουσα διοργάνωση.

Ειδικότερα, για την υπόθεση συνιδιοκτησίας, οι δύο ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με αφαίρεση επτά βαθμών, ενώ η ΠΑΕ Ξάνθη τιμωρήθηκε με αφαίρεση επιπλέον πέντε βαθμών, για την μετοχική της σύνθεση.    

Οι δύο ΠΑΕ, έχουν δικαίωμα έφεσης κατά της ποινής, ενώ σημειώνεται πως εάν τελικά ισχύσουν οι ποινές, ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τα πλέι οφ από την δεύτερη θέση και με 52 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη θα μπει στα πλέι άουτ με 18 βαθμούς και από την 12η θέση

Κατά συνέπεια, προκύπτει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς κυρίως η ΑΕΚ που έχει 51 βαθμούς και δευτερευόντως ο Παναθηναϊκός που έχει 44 βαθμούς, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την δεύτερη θέση.

Παράλληλα στην «ουρά» της βαθμολογίας, ο Παναιτωλικός που έχει 18 βαθμούς, θα έχει την ευκαιρία να επιδιώξει την αποφυγή της 17ης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Super League 2, ενώ και ο ουραγός Πανιώνιος θα «παλέψει» με ισχυρότερο κίνητρο για το «θαύμα» της σωτηρίας.