Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υποστήριξε για 4η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Ηπείρου, τον αγώνα Ioannina Lake Run 2020, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη Λίμνη των Ιωαννίνων.

Στην ετήσια συνάντηση του γύρου της Λίμνης, ανταποκρίθηκαν  πάνω από 700 αθλητές οι οποίοι τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που είχε καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου αναβάθμισε τη συμμετοχή της και αποτελεί πλέον τον Official Βank Sponsor της διοργάνωσης καθώς και τον πρεσβευτή της πρωτοβουλίας Lake Proud Partner,τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Τη δράση αγκάλιασαν οι περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης, παρέχοντας εκπτώσεις στις αγορές των συμμετεχόντων στον αγώνα.

Επιπλέον, η Τράπεζα Ηπείρου, όπως κάθε χρόνο, απένειμε χρηματικές επιταγές – έπαθλα στους νικητές και νικήτριες των 3 πρώτων θέσεων του αγώνα των 30χλμ., αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμβολή της και ως αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το χρηματικό έπαθλο των 600 ευρώ έλαβαν ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που έκοψαν το νήμα του τερματισμού, ενώ με 300 ευρώ επιβραβεύθηκαν όσοι τερμάτισαν δεύτεροι και με 150 ευρώ οι τρίτοι.

Την παράδοση των επιταγών στους νικητές έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής και αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους διοργανωτές για το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο εξασφάλισε την άψογη διεξαγωγή του αγώνα, ανέφερε σχετικά «Ο φετινός Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων έλαβε χώρα κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκ μέρους της Τράπεζας Ηπείρου θα ήθελα να συγχαρώ τους δρομείς όλων των αγώνων για την επιμονή και την αντοχή τους. Ευχόμαστε του χρόνου να μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική διαδρομή στο φυσικό τοπίο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό και τον τόπο μας».

O κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά με τη χορηγία της Τράπεζας: «H Τράπεζα Ηπείρου για περισσότερα από 40 χρόνια στηρίζει ενεργά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου. Με τη φετινή συμμετοχή μας στο 14ο Lake Run ως χορηγός και Lake Proud Partner, αποδεικνύουμε την έμπρακτη συνεισφορά μας στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της Ηπείρου και στην προσπάθεια επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και της οικονομίας.»

Ειδικά για φέτος δίνεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής στον εικονικό αγώνα του Γύρου της Λίμνης, για τις αντίστοιχες αποστάσεις των 5, 10 και 30 χλμ. Οι συμμετέχοντες στο virtual run θα μπορούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες να τρέξουν στην περιοχή τους και να ανεβάσουν τα αποτελέσματα στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή. Μέρος των εσόδων των συμμετοχών θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).