Για ειλημμένη απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση των οικονομικών κανόνων του Financial Fair Play, κάνει λόγω η πάντα έγκυρη γαλλική "L'Equipe".

Από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η Παρί διέλυσε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σκορπώντας 402 εκατ. ευρώ, για την αγορά των Νεϊμάρ και Εμπαπέ, γίνεται λόγος για ενδεχόμενη τιμωρία της από την ΟΥΕΦΑ. Οι κανονισμοί του κυβερνώντος σώματος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαγορεύουν στα κλαμπ να δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουν και έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο οι διοικούντες την ΠΣΖ να καταφέρουν να αποφύγουν την τιμωρία.

Οι ίδιοι φυσικά έλεγαν πως δε θα υπάρξει πρόβλημα, ωστόσο τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για οριστική τιμωρία. Αυτό αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η "L'Equipe", χωρίς, όμως, να διαθέτει πληροφορίες για το ποια θα είναι η ποινή. Αυτό που μεταδίδει είναι πως η ετυμηγορία πρόκειται να γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες ή μερικές εβδομάδες το αργότερο.

Να θυμίσουμε πως η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είχε τιμωρηθεί και το 2014 με βάση το FFP. Τότε κλήθηκε να πληρώσει 60 εκατ. ευρώ, της μπήκε όριο στα μεταγραφικά έξοδα και αναγκάστηκε να δηλώσει μόνο 21 παίκτες (από 24) στο Τσάμπιονς Λιγκ.