Η διαδικτυακή πλατφόρμα υπηρεσιών φιλοξενίας Airbnb μπήκε στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο των επερχόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές της νέας χρονιάς στην Πιόνγκτσανγκ της Νοτίου Κορέας.

Με την ημερομηνία της 9ης Φεβρουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, να πλησιάζει γοργά, οι Νοτιοκορεάτες διοργανωτές προσπαθούν να προετοιμαστούν για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το μεγάλο ραντεβού των χειμερινών σπορ. Ένα από αυτά είναι φυσικά και η φιλοξενία των τουριστών που θα θελήσουν να βρεθούν στην Πιόνγκτσανγκ και την ευρύτερη περιοχή για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

 

pyeongchang airbnb

Η πρώτη σελίδα του τουριστικού οδηγού που ετοίμασε η Airbnb για την οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συμφωνία με την Airbnb, την πιο γνωστή πλατφόρμα - κοινότητα καταχώρησης και εύρεσης καταλυμάτων. Όπως έγινε γνωστό, η Airbnb θα παρέχει στο φίλαθλο κοινό εναλλακτικές επιλογές για τη διαμονή του, ενώ την ίδια ώρα θα προμοτάρει την Γκάνγουον (η επαρχία στην οποία ανήκει η Πιόνγκτσανγκ) ως εξαιρετικό τουριστικό προορισμό. Λίγους μήνες νωρίτερα η εταιρεία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία και με την τοπική αυτοδιοίκηση της επαρχίας, ενώ είχε τον ίδιο ρόλο και στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το 2016.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται σε μία εποχή που στην Κορέα υπάρχει ανησυχία για την έλλειψη τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και τις υψηλές τιμές τους, ενόψει των Αγώνων.