Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς προτίθεται να πουλήσει, έναντι του ποσού των 1,17 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών (1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ), την Τσέλσι, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφει η ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα gazeta.ru, επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής The Times.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει επενδύσει τεράστια ποσά την τελευταία 15ετία, απέσυρε την αίτηση που είχε υποβάλλει για να του ανανεωθεί η βρετανική βίζα. Την είδηση μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του ρώσου επιχειρηματία. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η αιτία αυτής της απρόσμενης εξέλιξης υπήρξε το γεγονός ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατάφερε να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Ισραηλινός πρέσβευτής στην Ρωσία, Γκάρι Κόρεν, δήλωσε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε την ισραηλινή υπηκοότητα και πλέον κατοικεί στο Ισραήλ: «Εξ όσων γνωρίζω ολοκλήρωσε τη διαδικασία. Μετακόμισε, ζει στο Ισραήλ και έλαβε ισραηλινό διαβατήριο» είπε στο ραδιόφωνο Evho Moskvi.

Επιπροσθέτως, είπε ότι ελπίζει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να επενδύσει στο Ισράηλ. «Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ελπίζουμε ότι ένα μέρος της περιουσίας του θα επενδυθεί στην οικονομία μας» είπε ο Κόρεν εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να στηρίξει το ισραηλινό ποδόσφαιρο το οποίο «είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση».

Δεν προχωρά το πρότζεκτ ανακατασκευής του γηπέδου

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να μη σχετίζονται και με τη χτεσινή ανακοίνωση του λονδρέζικου κλαμπ πως εγκαταλείπει τα πλάνα του για ριζική ανακατασκευή της έδρας του, του γηπέδου «Στάμφορντ Μπριτζ».

Εδώ και χρόνια η Τσέλσι έχει θέσει ως βασικό στόχο να αποκτήσει ένα γήπεδο 60.000 θέσεων που θα πληροί όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρότζεκτ σταματά γιατί το τρέχον επενδυτικό κλίμα δεν είναι το κατάλληλο. Σημαντικό είναι πως ο σύλλογος δεν κάνει λόγο για επανεκτίμηση της κατάστασης σε κάποιο χρονικό διάστημα.

Μένει να δούμε αν όντως ο Αμπράμοβιτς έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης των «Μπλε» και αν σύντομα πραγματοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα deal εξαγοράς ομάδας στην ιστορία του σπορ.