Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας της με τη Nike. Οι δύο πλευρές θα δεσμεύονται με συμβόλαιο μέχρι και το 2027, με τις απολαβές της ομάδας να εκτοξεύονται!

Η Παρί Σεν Ζερμέν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και φυσικά έχει εξελιχθεί σε μία από τις εμπορικότερες. Η δυναμική της στο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ πλέον είναι τεράστια, γεγονός που αποτυπώνεται και στις συμφωνίες της. Γνωρίζοντας την δύναμη που έχει πλέον το brand name της, η διοίκηση της ομάδας διαπραγματεύεται με άλλα δεδομένα και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και με τη Nike, την επί χρόνια Επίσημη Πάροχο αθλητικού υλικού της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ γαλλικών μίντια, οι δύο πλευρές ήδη διαπραγματεύονται την επέκταση του συμβολαίου τους, το οποίο τελειώνει το 2022. Όπως είναι φυσικό, ο Αμερικανικός κολοσσός δεν θέλει να χάσει τον Παριζιάνικο σύλλογο και είναι έτοιμος να καλύψει τις -αυξημένες- οικονομικές απαιτήσεις του!

Τα 25 εκατ. ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία των Γάλλων είναι μάλλον ποσό πολύ μικρό για το μέγεθος στο οποίο εξελίχθηκε η Παρί και έτσι οι νέες ετήσιες απολαβές θα φτάσουν τα 60 εκατ. ευρώ! Η εκκίνηση (από μεριάς ομάδας) ήταν τα 80 εκατ. ευρώ, όμως όπως φαίνεται, η συμφωνία ‘’έπεσε’’ στα 60.

Η ανανέωση θα αφορά μέχρι και την σεζόν 2026/27, επομένως μιλάμε για ένα πενταετές deal αξίας 300 εκατ. ευρώ! Ενδεχομένως, να είναι ελαφρώς αυξημένο το συνολικό ποσό, αν η Παρί καταφέρει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα προβλέπεται μπόνους 10 εκατ. ευρώ!