Παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου είναι εδώ και λίγη ώρα η εθνική ομάδα της Γαλλίας ύστερα από τη νίκη της με 4-2 επί της αντίστοιχης της Κροατίας, στον θεαματικό τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ένα πολύ γεμάτο ματς απέναντι σε δύο εξαιρετικές ομάδες απόλαυσαν οι εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι που παρακολούθησαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τη μία πλευρά η Γαλλία κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή του κόσμου μετά από 20 χρόνια, ενώ από την άλλη η Κροατία απέδειξε πως δίκαια έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, σημειώνοντας τη σπουδαιότερη επιτυχία στην ποδοσφαιρική της ιστορία.

Το αποψινό ματς τα είχε όλα. Πανέμορφα γκολ, αυτογκόλ, αμφισβητούμενες φάσεις, παρέμβαση του VAR, ένα τρομερό λάθος τερματοφύλακα, πάθος, μέχρι και είσοδο οπαδών. Η Κροατία είχε τα ηνία του παιχνιδιού στο α’ μέρος αλλά η Γαλλία ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη ουσία, κυρίως εκμεταλλευόμενη τα αντίπαλα λάθη, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1. Στην επανάληψη, και όσο περνούσε η ώρα, η πολύ κουρασμένοι Κροατία (προέρχεται από τρείς παρατάσεις) δεν άντεξε και έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των Γάλλων, με το ματς να τελειώνει στο 4-2.

Το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18΄ «απαντήθηκε» από τον Πέρισιτς στο 28΄, αλλά στη συνέχεια το πέναλτι του Γκριεζμάν στο 38΄ (καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR) και τα γκολ του Πογκμπά (59΄) και του Μπαπέ (65΄) έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο Μάντζουκιτς διαμόρφώσε το τελικό σκορ στο 69΄, ύστερα από φοβερό λάθος του Λιορίς.