Η ισπανική τράπεζα Santander δε θα ανανεώσει τη χορηγία της στην ομάδα Formula 1 της Ferrari, δίνοντας τέλος σε μία επταετή χορηγική συνεργασία που της κόστισε 280 εκατ. ευρώ.

Μία από τις πιο προβεβλημένες εμπορικές συμφωνίες της σύγχρονης εποχής της Formula 1, βαδίζει προς το τέλος της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραπεζικός κολοσσός Santander θα σταματήσει να διαφημίζεται μέσω της πιο ιστορικής και διάσημης ομάδας του πρωταθλήματος, της Ferrari.

Η ισπανική εταιρεία έγινε εκ των βασικών χορηγών της ιταλικής ομάδας το 2010, όταν ο Ισπανός πιλότος Φερνάντο Αλόνσο πήρε μετεγγραφή για τη Σκουντερία. Επικεφαλής, τότε, της τράπεζας ήταν ο Εμίλιο Μποτίν, φανατικός οπαδός της Formula 1. Ο Αλόνσο μπορεί το 2014 να αποχώρησε, αλλά η Santander συνέχισε να στηρίζει την ομάδα. Συνολικά μέχρι και τη σεζόν που μόλις τελείωσε κατέβαλε 280 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορά στο ειδησεογραφικό περιοδικό El Confidencial, η τράπεζα, που πλέον διοικείται από την κόρη του Μποτίν, Άννα, απέρριψε την πρόταση της Ferrari για να παραμείνει στην πρώτη βαθμίδα των χορηγών (το λογότυπό της βρίσκεται σε πολλά σημεία του μονοθέσιου, στις στολές των χορηγών, κλπ ) με αντίτιμο 40 εκατ. ετησίως. Πάντως, είναι ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο η συνεργασία να συνεχιστεί αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Ο όμιλος Santander θεωρεί τον αθλητισμό ως έναν από τα κορυφαία μέσα για προβολή. Έχει ετήσιο προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ για το μάρκετινγκ μέσω των σπορ. Το μεγαλύτερο κομμάτι πηγαίνει στην Ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα, της οποίας είναι βασικός χορηγός, καθώς και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά και το NBA.