Για την Μάντσεστερ Σίτι η σεζόν 2017-18 δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο γιατί η ομάδα του Γκουαρντιόλα κατέκτησε το πρωτάθλημα με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά και γιατί στο οικονομικά κομμάτι το κλαμπ παρήγαγε τα περισσότερα έσοδα στην ιστορία του και κατάφερε να είναι αρκετά κερδοφόρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Μάντσεστερ Σίτι είχε ετήσια έσοδα της τάξης των 500,5 εκατ. λιρών (561 εκατ. ευρώ), ποσό που είναι κατά 6% μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο της σεζόν 2016-17 και αποτελεί την πρώτη φορά που οι «Πολίτες» σπάνε το φράγμα των 500 εκατ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως μετά την αφαίρεση εξόδων και δαπανών στα ταμεία του συλλόγου, ως προ φόρων κέρδη, έμειναν 10 εκατ. λίρες, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατ. της αμέσως προηγούμενης σεζόν.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής χρονιά που η Σίτι πέτυχε να είναι κερδοφόρα, αποδεικνύοντας πως η εποχή που ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της, ο Σεΐχης Μανσούρ, έπρεπε να σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια για να την ενισχύσει έχει περάσει για τα καλά. Δέκα χρόνια μετά την εξαγορά το κλαμπ έχει γίνει πανίσχυρο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, έχει μεγαλώσει το γήπεδο, έχει φτιάξει υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και υπολείπεται μόνο τον παραδοσιακών γιγάντων Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσον αφορά τα έσοδα.