«Θέλουμε να μετατρέψουμε το Santiago Bernabeu στο καλύτερο στάδιο του κόσμου». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, άνοιξε τη Γενική Συνέλευση των μελών του ισπανικού συλλόγου, μιλώντας για την ανακατασκευή του γηπέδου της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Θα είναι ένα στάδιο 21ου αιώνα με μέγιστη άνεση, όπου τα μέλη και οι οπαδοί μπορούν να απολαύσουν αξέχαστες εμπειρίες, ενσωματώνοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Θα είναι ένα εμβληματικό στάδιο, πιο σύγχρονο, πιο άνετο, ασφαλέστερο, με νέους χώρους ψυχαγωγίας, για όλη την οικογένεια», είπε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, τονίζοντας ότι το κόστος θα φτάσει τα 525 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καλυφτεί με μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

«Ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 και ο εκτιμώμενος χρόνος για την ανάπτυξη των έργων είναι περίπου 3,5 χρόνια. Το νέο στάδιο θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ κάθε σεζόν. Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος σύλλογος στον κόσμο που θα ξεπεράσει σε έσοδα το 1 δισ. ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ