Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού (2024) και τους Λος Άντζελες (2028) είναι πολύ πιθανό να έχουν τους ίδιους χορηγούς, με τους διοργανωτές και τη ΔΟΕ να προσανατολίζονται σε αυτή την πρωτοποριακή πρακτική.

Πριν από μερικούς μήνες συνέβη κάτι ανεπανάληπτο στην εποχή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από συμφωνία των δύο πόλεων που διεκδικούσαν τους Αγώνες του 2024, η ΔΟΕ προχώρησε σε ταυτόχρονη ανάθεση τόσο αυτής της διοργάνωσης όσο και της αντίστοιχης του 2028, με το Παρίσι να αναλαμβάνει την πρώτη και το Λος Άντζελες τη δεύτερη. Όπως φαίνεται, όμως, Γάλλοι και Αμερικανοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται, αυτή τη φορά στον τομέα της εμπορικής εκμετάλλευσης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού.

Ο Κριστόφ Ντουμπί, Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος της ΔΟΕ που ασχολείται με τη διοργάνωση των Αγώνων, αποκάλυψε στη γαλλική «Équipe» πως δεν αποκλείεται να υπογραφούν κοινές χορηγικές συμφωνίες. Ακόμα δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, ωστόσο έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές.

Με δύο μεγαλουπόλεις της Δύσης να αναλαμβάνουν η μία πίσω από την άλλη τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ ευελπιστεί πως τα εμπορικά έσοδα θα φτάσουν σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει πάρα πολύς χρόνος (7 και 11 χρόνια αντίστοιχα) μέχρι τη διεξαγωγή των διοργανώσεων.