Η Bρετανίδα επιχειρηματίας Αμάντα Στέιβλι είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αγγλικής Νιούκαστλ, καταβάλλοντας το ποσό των 300 εκατ. λιρών (340 εκατ. ευρώ).

Η Πρέμιερ Λιγκ, το πιο εμπορικό και πλούσιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον κόσμο, ελκύει πάρα πολλούς μεγαλοεπενδυτές, όχι μόνο γιατί προσφέρει αναγνωρισιμότητα και την ιδιαίτερη αίσθηση του να κατέχεις ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κλαμπ, αλλά και γιατί δίνει σημαντικά περιθώρια κέρδους.

Όλα αυτά φαίνεται πως τα γνωρίζει καλά και η Αμάντα Στέιβλι, που τρέχει την επενδυτική εταιρεία PCP Capital Partners, που εδώ και καιρό είναι σε επαφές για την αγορά της Νιούκαστλ, μίας εκ των δημοφιλέστερων αγγλικών ομάδων. Μέχρι τώρα οι προσπάθειές της ήταν άκαρπες, με τον νυν ιδιοκτήτη του κλαμπ, Μάικ Άσλι, να μην αποδέχεται τις προτάσεις της.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, φαίνεται πως υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη χώρα το μεγάλο deal είναι πιο κοντά από ποτέ, με τη Στέιβλι να καταθέτει πρόταση 340 εκατ. ευρώ, αντίτιμο με το οποίο ο Άσλι φαίνεται να ικανοποιείται. Ο 53χρονος επιχειρηματίας, για τον οποίο οι γνώμες των οπαδών της ομάδας διίστανται, αγόρασε τη Νιούκαστλ έναντι 134,4 εκατ. λιρών το 2007.