Εταιρεία που διαχειρίζεται συναλλαγές με Bitcoin έκλεισε μεγάλη χορηγική συμφωνία με ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Δανίας, ενώ αθλητής της ομάδας θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα πληρώνεται αποκλειστικά στο γνωστό κρυπτονόμισμα, σε ένα deal που δείχνει πως το Bitcoin μπαίνει δυνατά και στον χώρο του αθλητισμού.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του Bitcoin. Όσο όμως συνεχίζει να ενισχύεται και να αυξάνει την παρουσία του είναι σίγουρο πως θα αρχίσει να παίζει ρόλο και στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού. Ίσως, μάλιστα, το δούμε σύντομα και στη χώρα μας που τα οικονομικά προβλήματα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι πολλά.

Ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με την διεθνή οικονομία, το τελευταίο διάστημα θα έχουν ακούσει για το Bitcoin. Το πιο γνωστό από τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο της προσοχής, τόσο με την συνεχώς αυξανόμενη αξία του όσο και με την όλο και μεγαλύτερη χρήση του από εταιρείες, οργανισμούς, κλπ. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως πολλοί ειδικοί θεωρούν πως θα αποδειχθεί «φούσκα».

Από την στιγμή που τα χρήματα παίζουν κομβικό ρόλο στον επαγγελματικό αθλητισμό, το Bitcoin, αργά ή γρήγορα, θα έμπαινε και στην αθλητική βιομηχανία. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, όπως για παράδειγμα η εμπορική συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με την εταιρεία Sirin Labs, η οποία ειδικεύεται στον να κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές που εγγυώνται την ασφάλεια κατά την διάρκεια διαδικτυακών συναλλαγών.

Όμως τώρα ήρθε η ώρα για ένα άλμα, αφού ένας επαγγελματίας αθλητής θα εισπράξει τον μισθό του μόνο σε Bitcoins. Στις 27 Δεκεμβρίου η εταιρεία διαχείρισης συναλλαγών Bitcoin, Bitcoin Suisse, θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή τράπεζα Saxo Privatbank και θα γίνει ο μεγάλος χορηγός της δανέζικης ομάδας χόκεϊ Rungsted Seier Capital. Στο πλαίσιο της τριετούς συμφωνίας, το γήπεδο του κλαμπ, Rungsted Arena, θα μετονομαστεί σε Bitcoin Arena. Σύμφωνα με την Bitcoin Suisse, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια «κρυπτο-οικονομική εταιρεία» χορηγεί μια επαγγελματική αθλητική ομάδα υψηλού επιπέδου.

Rungsted Seier Capital 1024x461

Ταυτόχρονα, το αστέρι της ομάδας, απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, Νικολάι Ρόζενταλ, γιος ενός από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, θα σταματήσει να πληρώνεται σε κορώνες Δανίας και θα παίρνει τον μισθό του αποκλειστικά σε Bitcoins. Είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοια χορηγικά deal, το Bitcoin θα έχει εκτεταμένη παρουσία σε ό,τι σχετίζεται με την ομάδα. Από την επίσημη ιστοσελίδα της και τα social media, μέχρι φυσικά και το γήπεδο. Στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, πάνω στο πάγο, θα δεσπόζει το διαμέτρου εννέα μέτρων σχέδιο ενός Bitcoin, την ώρα που στο μπαρ του Bitcoin Arena, θα υπάρχουν τερματικά πληρωμής για Bitcoin.