Με μόλις 5 ρούβλια (10 λεπτά του ευρώ) θα μπορούν να ταξιδεύουν αεροπορικώς οι Ρώσοι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από πρόταση του Γενικού Διευθυντή της αεροπορικής Aeroflot, που έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Πούτιν.

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου τα μάτια όλου του πλανήτη θα μεταφερθούν στην Ρωσία, όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ. Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να διοργανώσουν ένα απολύτως επιτυχημένο τουρνουά και γι’ αυτό ψάχνουν τρόπους να λύσουν όλα τα πιθανά προβλήματα.

Κομβική σημασία για κάθε αθλητική διοργάνωση έχει η προσέλευση του κοινού στα γήπεδα, αφού όσο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί τα ματς τόσο καλύτερη είναι η ατμόσφαιρα και η γενική εικόνα. Για να σιγουρέψουν πως και στις 11 οικοδέσποινες πόλεις τα γήπεδα θα είναι γεμάτα, οι Ρώσοι σκέφτηκαν να διευκολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αεροπορική μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, ο Βιτάλι Σάβελιεφ, επικεφαλής της Aeroflot, του κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, πρότεινε στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, (χρειαζόταν την έγκριση του από τη στιγμή που η εταιρεία είναι κατά 51% κρατική) η μεταφορά τις ημέρες των αγώνων προς και από τις πόλεις που φιλοξενούν τη διοργάνωση να κοστίζει ελάχιστα χρήματα. Η συμβολική τιμή θα είναι τα 5 ρούβλια, ώστε να ταιριάζει με το Μουντιάλ των «πέντε αστέρων» που θέλει να παρουσιάσει η χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού άκουσε την προσφορά, απάντησε λακωνικά «ωραία», επικροτώντας την, αν και ρώτησε αν η προσφορά αυτή αφορά μόνο τους ρώσους φιλάθλους. «Μόνο τους φιλάθλους της Εθνικής Ρωσίας» είπε ο Σάβελιεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό για μας σημαίνει ότι θα διαθέσουμε εισιτήρια για 70 χιλιάδες θέσεις».