Η Παρί ΣΖ και η Nike, ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας φιλόδοξης και μακροχρόνιας χορηγικής συνεργασίας, βάζοντας υπογραφή σε συμβόλαιο ανανέωσης έως το 2032!

Η εταιρεία γίγαντας των αθλητικών ειδών, θα συνεχίσει να προμηθεύει το γαλλικό κλαμπ με αθλητικό υλικό και φυσικά τις επίσημες εμφανίσεις των ομάδων ανδρών και γυναικών, όσο και αυτές των ακαδημιών.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Nike και Παρί είναι από τις πιο ιστορικές στα υψηλά κλιμάκια της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, αφού ξεκίνησε το 1989 «Τα τελευταία 30 χρόνια, που οι δύο τους συμβαδίζουν, οι αθλητές της Παρί ΣΖ έχουν φορέσει 71 διαφορετικές φανέλες Nike, παίζοντας 1.542 αγώνες, σημειώνοντας 2.588 γκολ και κερδίζοντας 35 τρόπαια», υπογραμμίζει η γαλλική ομάδα.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του νέου deal, οι δύο πλευρές δεν έδωσαν επίσημες απαντήσεις, ωστόσο γαλλικά μίντια μιλούν για 75 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μέχρι σήμερα η αμερικανική εταιρεία προσέφερε στην Παρί 25 εκατ. τη σεζόν, οπότε καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τεράστια αύξηση, αντίστοιχη με την άνοδο του παριζιάνικου κλαμπ στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου.