Σε επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος της La Stampa για έρευνα επί της πώλησης της Μίλαν, προχώρησε ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Γκρέκο.

Ο Γκρέκο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η εισαγγελία του Μιλάνου στη φάση αυτή δεν διεξάγει δικαστική έρευνα σχετικά με την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν». Η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας ήρθε μετά από σημερινό άρθρο της εφημερίδας La Stampa, στο οποίο αναφέρεται πως άρχισε εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο την πώληση της ομάδας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε Κινέζο επιχειρηματία.

Ήταν Απρίλιος του 2017 όταν μετά από επαφές και συνδιαλλαγές πολλών μηνών επισημοποιήθηκε η πώληση του 99,93% της Μίλαν, από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε κινεζική επενδυτική κοινοπραξία, σε ένα deal αξίας 740 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ηγετική μορφή της εν λόγω κοινοπραξίας ήταν ο Γιονγκχόνγκ Λι, ο οποίος για να ολοκληρώσει τη συμφωνία - αφού πρώτα έχασε σχεδόν όλους τους συνεργάτες και τη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης - αναγκάστηκε να δανειστεί ένα πολύ μεγάλο ποσό από το αμερικανικό fund Elliott Management.

Η La Stampa υποστηρίζει τώρα στο άρθρο της ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου θέλουν να εξακριβώσουν αν η καταβολή των 740 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του Γιονγκόνγκ Λι ανταποκρίνεται όντως στην πραγματική αξία της ομάδας. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, υπάρχει η υποψία ότι το ποσό είναι αδικαιολόγητα υψηλό και ότι μπορεί να σχετίζεται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω εμβασμάτων από το Χονγκ Κονγκ.