Τα νέα παπούτσια της Adidas, δεν είναι απλά για περπάτημα και τρέξιμο, είναι «φορητά εισιτήρια» για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βερολίνο.

Ο κολοσσός των ειδών αθλητικής ένδυσης ήρθε σε συμφωνία με την υπηρεσία μεταφορών του Βερολίνου για την πώληση 500 ζευγαριών αθλητικών παπουτσιών που έχουν ραμμένα πάνω τους εισιτήρια για είσοδο στα ΜΜΜ της γερμανικής πρωτέυουσας, που μάλιστα έχουν ετήσια διάρκεια.

Υπό κανονικές συνθήκες ένα τέτοιο εισιτήριο κοστίζει 761 ευρώ, ωστόσο όποιος αποκτήσει τα εν λόγω παπούτσια θα καταβάλει μόλις 180 ευρώ. Τα παπούτσια τράβηξαν το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού και ήδη από το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές έξω από κατάστημα του Βερολίνου προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα από τα μόλις 500 ζευγάρια παπούτσια της Adidas, με την ενσωματωμένη κάρτα απεριόριστων διαδρομών για μέσα μεταφοράς της πόλης, με ισχύ για όλο το 2018.

Το κατάστημα είχε ξεκινήσει την κατάρτιση λίστας ενδιαφερομένων ήδη από την Παρασκευή το βράδυ, με πολλούς ενδιαφερόμενους να φτάνουν ακόμη και από άλλες πόλεις και να διανυκτερεύουν σε υπνόσακους στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο ζευγάρι!

Η κάρτα, η οποία είναι ραμμένη στην γλώσσα του παπουτσιού, ισχύει για το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα φέρι του Βερολίνου, υπό την προϋπόθεση ότι ο επιβάτης φοράει τα παπούτσια την ώρα της επιβίβασης. Τα παπούτσια φέρουν στοιχεία της ταπετσαρίας των καθισμάτων του μετρό!