Ο ερχομός του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, με το ποδόσφαιρο να μην έχει καταφέρει να παραμείνει αλώβητο.

Το κυβερνών σώμα του σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο, η FIFA, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει το οικονομικό της πλάνο για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό τις συνέπειες της πανδημίας.

Αυτό γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του 70ου ετήσιου συνεδρίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας , που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Η οικονομική έκθεση για το 2019 εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς και ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για την περίοδο 2019-2022. 

Για μέχρι και το 2022 (έτος που θα διοργανωθεί το επόμενο Μουντιάλ), τα έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 120 εκατ. δολάρια, στα 6,44 δισ. Ωστόσο, οι ποδοσφαιρικές επενδύσεις σε παγκόσμια επίπεδο δεν θα μειωθούν, ενώ ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός ταμείου ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας, αξίας 1,5 δισ.

Όσον αφορά το 2019, η FIFA έχει έσοδα 766 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 41% σε σύγκριση με το 2015 (η σύγκριση γίνεται σε 4ετία και σχετίζεται με τη διεξαγωγή των Μουντιάλ), ωστόσο παρουσίασε έλλειμμα 185 εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω των μεγάλων επενδύσεων στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Αυτές πραγματοποιήθηκαν χάρη στα τεράστια αποθέματα, άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.