Ανακατατάξεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Ιντάν Οφέρ να ανεβάζει το ποσοστό του στο 32% αγοράζοντας το 17% που ανήκε στην κινεζική Wanda.

Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία «Quantum Pacific Group», του δισεκατομμυριούχου Οφέρ, αγόρασε το 15% της Ατλέτικο, μπαίνοντας έτσι στο μετοχολόγιο των «Ερυθρόλευκων» της Μαδρίτης. Όπως φαίνεται, όμως, τα σχέδια του Οφέρ δεν περιορίζονταν σε αυτό το σχετικά μικρό ποσοστό.

Για αυτό και προσπάθησε -και τελικά κατάφερε να κάνει δικό του- ακόμα ένα 17% και συγκεκριμένα αυτό που είχε στα χέρια της ένας άλλος κολοσσός, η κινεζική Wanda. Το ακριβές ποσό που απαιτήθηκε για το deal δεν έγινε γνωστό, με τις πληροφορίες όμως να κάνουν λόγο για 50 εκατ. ευρώ.

Η Wanda, του μεγιστάνα Γουάνγκ Γιανλίν, αγόρασε το συγκεκριμένο ποσοστό το 2015 έναντι 45 εκατ. ευρώ, ωστόσο αναγκάστηκε να το πουλήσει, όπως κάνει και με πολλές άλλες επιχειρήσεις που διαθέτει, για να μετριάσει το υπέρογκο χρέος της. Η σχέση της με την Ατλέτικο, πάντως, δεν ολοκληρώνεται εδώ αφού είναι ο μεγάλος χορηγός ονόματος του νέου γηπέδου του συλλόγου, του «Wanda Metropolitano».

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο βασικός μεγαλομέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος, Μιγκέλ Άνχελ Τζιλ, διαθέτει το 50,15% του συλλόγου, η «Quantum Pacific Group» το 32% και ο πρόεδρος Ενρίκε Τσερέθο το 14,85%. Το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει σε διάφορους μικρομετόχους.