Τις σχέσεις της με το βαθύπλουτο κρατίδιο του Κατάρ αποφάσισε να εμβαθύνει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ανακοίνωσε πως η κρατική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, Qatar Airways, θα πάρει τη θέση της Lufthansa ως επίσημος αερομεταφορέας του συλλόγου.

Ως ο απόλυτος «γίγαντας» του γερμανικού ποδόσφαιρου, η Μπάγερν Μονάχου αποτελεί παραδοσιακά παγκόσμιο πρεσβευτή της χώρας. Για αυτό και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας διαφημίζονται μέσω των «Βαυαρών». Εδώ και 16 χρόνια αυτό το κάνει και η κορυφαία αεροπορική της χώρας, η Lufthansa. Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως, αυτή η σχέση θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο λόγος είναι πως μία ακόμα πιο ισχυρή αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways, αποφάσισε να κάνει μία πολύ μεγαλύτερη προσφορά στο σύλλογο και να εξασφαλίσει εκείνη τον τίτλο του Επίσημου Αερομεταφορέα, τουλάχιστον έως το 2023. Την ίδια στιγμή θα δει το λογότυπό της να μπαίνει στο μανίκι της εμφάνισης της Μπάγερν, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Μπάγερν συνεργαζόταν εμπορικά με το αεροδρόμιο Χαμάντ, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Κατάρ και έδρα της Qatar Airways. Οπότε το νέο deal μπορούμε να πούμε πως αποτελεί επέκταση της προηγούμενης συμφωνίας, με τους Άραβες, όμως, να πρέπει να πληρώσουν αρκετά περισσότερα από τα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, ετησίως, που πλήρωναν μέχρι τώρα.

Από την Lufthansa ανακοινώθηκε ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να είναι χορηγοί της ομάδας του Μονάχου, ωστόσο, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν μία εταιρεία που χρηματοδοτείται από το κράτος. «Δεν έχουμε τις δυνατότητες μιας αεροπορικής εταιρείας επιχορηγούμενης από το κράτος. Εδώ είμαστε αφοσιωμένοι στους μετόχους και τους υπαλλήλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.