Πρόκειται για δύο ομάδες με παγκόσμια απήχηση και αναγνωρισιμότητα, οι οποίες έχουν δώσει το στίγμα τους και την ποδοσφαιρική τους λάμψη για δεκαετίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρόκειται, όμως και για δύο οικονομικούς κολοσσούς του διεθνούς business sports. Οι συμφωνίες-μαμούθ που έκλεισαν και οι δύο ποδοσφαιρικοί οργανισμοί, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, το επιβεβαιώνουν!

 

Μέγα deal της Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα 400 με 440 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Σε μία σούπερ συμφωνία, που θα προσφέρει τεράστια οικονομική «ανάσα» στα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης και θα της δώσει την ευκαιρία να κυνηγήσει τις υπογραφές «μεγάλων» ονομάτων (όπως ο Κιλιάν Μπαπέ), έφτασε ο πρόεδρος των «μερένχες» Φλορεντίνο Πέρεθ, δίνοντας τα χέρια με αμερικανικό, οικονομικό «κολοσσό» που κατέχει το 20% των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στο μεγάλο deal, που προβλέπει περίπου 400 με 440 εκατ. ευρώ έσοδα σε ετήσια βάση για τα επόμενα 25 χρόνια (!), η Ρεάλ θα παραχωρήσει το 20% του (ανακαινισμένου) «Μπερναμπέου» στην εν λόγω εταιρία που θα είναι υπεύθυνη για όλες τις εκδηλώσεις και το marketing του νέου γηπέδου και των γύρω χώρων.

Η Μπαρτσελόνα «αλλάζει το παιχνίδι» με δύο συμφωνίες

Έτοιμη για δύο πολύ σημαντικές συμφωνίες είναι η Μπαρτσελόνα. Δεν πρόκειται για μεταγραφές αλλά για δύο συνεργασίες που θα μπορούσαν να δώσουν οξυγόνο στα οικονομικά του καταλανικού συλλόγου τα επόμενα χρόνια και αφορά δύο χορηγικές συμφωνίες για την εμφάνιση της ομάδας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ιστότοπο Barça Times - και επιβεβαιώνοντας τις προόδους των τελευταίων ημερών - η Μπαρτσελόνα πρόκειται να κλείσει συμφωνία τόσο για τη χορηγία της ποδοσφαιρικής φανέλας (χώρος που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Rakuten) όσο και για το μανίκι της εμφάνισης, θέση που καταλάμβανε η τουρκική Beko.

Όσον αφορά τον κύριο χορηγό, το Spotify θα αντικαταστήσει τη Rakuten. Κατά την τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, ο ιδιοκτήτης του γίγαντα της ροής μουσικής δήλωσε ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την καταλανική κοινωνική δραστηριότητα και ότι θα ήταν έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο σύλλογος θα λάβει μεταξύ 340 και 360 εκατομμυρίων ευρώ (68 έως 72 εκατομμύρια ανά περίοδο).

Αντίθετα, το Polkadot - μια πλατφόρμα που επιτρέπει τη διασύνδεση διαφορετικών blockchains - θα δει την επωνυμία να αναγράφεται στο μανίκι της στολής των «Μπλαουγκράνα» από την επόμενη σεζόν. Και σε αυτή την περίπτωση, η Μπαρτσελόνα θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνολικού ποσού 100 εκατ. ευρώ (20 εκατ. ανά σεζόν περίπου).

Συνολικά, το ποσό ανέρχεται μεταξύ 430 και 460 εκατομμυρίων ευρώ σε πέντε σεζόν (δυνητικά, επομένως, πάνω από 90 εκατομμύρια ανά σεζόν): χρήματα απαραίτητα για την ενίσχυση των εμπορικών εσόδων του συλλόγου και βοήθεια για να ανακάμψει μετά τον καταστροφικό