Το YouTube TV, η συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία της πασίγνωστης διαδικτυακής πλατφόρμας, έκλεισε μία ιστορική συμφωνία με το NBA, η οποία θα το κάνει τον πρώτο χορηγό ονόματος των τελικών του πρωταθλήματος.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, τουλάχιστον, οι τελικοί του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ θα ονομάζονται «The Finals presented by YouTube TV». Επιπροσθέτως, η θυγατρική της Google εταιρείας εξασφάλισε αντίστοιχα δικαιώματα για τους τελικούς του πρωταθλήματος γυναικών και της αναπτυξιακής λίγκας NBA G League.

Ταυτόχρονα, το λογότυπο του YouTube TV θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις διαφημιστικές πινακίδες των δύο γηπέδων στα οποία θα πραγματοποιηθεί η σειρά των τελικών, καθώς και στο παρκέ. Φυσικά η συμφωνία δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και την απαραίτητη προβολή μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου.

Το NBA διατηρεί στενή σχέση με το NBA εδώ και πολλά χρόνια. Τα στελέχη της λίγκας αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς τη δύναμη που θα αποκτούσε η πλατφόρμα και δημιούργησαν επίσημο κανάλι από το 2005, πριν από κάθε άλλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πριν λίγους μήνες οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την προσθήκη του NBA TV, του καναλιού του πρωταθλήματος, στο YouTube TV, ενώ σύντομα εκεί θα βρεθεί και το NBA League Pass, η συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλα τα παιχνίδια.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι τελικοί του NBA δε θα είναι διαθέσιμοι για μετάδοση στο απλό YouTube, αλλά μόνο στο YouTube TV (έχει λανσαριστεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ) και αυτό μέσω του καναλιού ABC που έχει τα δικαιώματα.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Δαέλης