Την είσοδο της Elpedison στην πώληση φυσικού αερίου σηματοδοτεί η έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) της χορήγησης άδειας προμήθειας φυσικού αερίου.

Η σχετική απόφαση δημοσιοποιήθηκε χθες, κάνοντας στην ουσία δεκτό το αίτημα της εταιρείας που είχε υποβληθεί από τον Ιούλιο 2017.

Ειδικότερα με την άδεια που εγκρίθηκε η εταιρεία αποκτά δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε επιλέγοντες πελάτες. Θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προμηθεύει φυσικό αέριο αποκλειστικά μέσω συστήματος μεταφοράς ή δικτύου διανομής βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνει το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διαθέτει οργανωτική και διοικητική δομή κατάλληλη να εξασφαλίσει την αξιόπιστη άσκησης της δραστηριότητας της προμήθειας μέσω συστήματος μεταφοράς ή δικτύου διανομής. Επίσης, μετά την εξέταση των σχετικών στοιχείων η Αρχή θεωρεί ότι η Elpedison διαθέτει την αναγκαία χρηματοοικονομική ευρωστία για την άσκηση της δραστηριότητας της προμήθειας.

Μέχρι σήμερα η Elpedison δραστηριοποιούταν στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ως εναλλακτικός πάροχος και πλέον επεκτείνεται και στον χώρο της πώλησης του φυσικού αερίου, επιβεβαιώνοντας την επιδίωξή της να εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη προσφέροντας μια ευρύτερη γκάμα ενεργειακών προϊόντων.

Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι την ερχόμενη χρονιά θα είναι πολλοί οι «παίκτες» που θα εισέλθουν δυναμικά και στις δύο αγορές, ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, καλύπτοντας συνδυαστικά τις ανάγκες των καταναλωτών.