Σημαντική έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν σύντομα τα νοικοκυριά Δ.Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, με ρύθμιση που «έρχεται» την επόμενη εβδομάδα.

Έκπτωση που θα ανέρχεται σε 27% επί του συνόλου του λογαριασμού ρεύματος θα ισχύσει για τους οικιακούς καταναλωτές της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, Αρκαδίας, με βάση το νέο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο, που τελικά θα θεσμοθετηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την ρύθμιση θα περιλαμβάνει τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την δημιουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπτωση για τα νοικοκυριά Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης θα φτάνει συνολικά στον λογαριασμό ηλεκτρισμού έως 27%, ενώ μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος, δηλαδή στην αξία του ρεύματος η μείωση θα ανέλθει μέχρι 45%. Η τιμή του ρεύματος θα είναι φθηνότερη κατά 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για τις καταναλώσεις έως 1.600 κιλοβατώρες, που αποτελεί και το ύψος της κλίμακας κατανάλωσης των περισσότερων νοικοκυριών. Υπό επεξεργασία βρίσκεται σχετική έκπτωση και για τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων, στις ίδιες περιοχές, κάτι που πάντως θα γίνει σε επόμενο χρόνο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν περισσότερες παράμετροι.

Σημειώνεται ότι άλλαξε ο χρόνος εισαγωγής στην ολομέλεια της βουλής του νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων στο οποίο και θα κατατεθεί η εν λόγω τροπολογία για το μειωμένο τιμολόγιο, που τοποθετείται πλέον την επόμενη εβδομάδα.

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, προανήγγειλε για σήμερα το μεσημέρι την κατάθεση της τροπολογίας, αναφερόμενος προφανώς στον αρχικό προγραμματισμό για την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει.