Σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και ιδιαίτερα με πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να προκαλέσει η απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Αφορμή για την απεργία είναι η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με παράγοντές της αγοράς καυσίμων η κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στην ομαλή τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, η ζήτηση ειδικά για πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν μπορεί να καλυφθεί λόγω των προβλημάτων στην κυκλοφορία των βυτιοφόρων εξαιτίας της χιονόπτωσης. Οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων προσδοκούσαν ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν από σήμερα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρούσαν. Ωστόσο η απεργία των τελωνειακών αναμένεται θα δημιουργήσει νέα εμπόδια καθώς δεν θα εκτελωνιστούν οι αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης.

Οι ίδιοι παράγοντες εκφράζουν την έκπληξή τους για την απόφαση των τελωνειακών να κηρύξουν απεργία εν μέσω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει κακοκαιρία, ενώ ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: kathimerini.gr