Μειοψηφική συμμετοχή -κάτω του ορίου του 5%- στην Τέρνα Ενεργειακή απέκτησε, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες της χρηματιστηριακής αγοράς, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, τοποθετούμενος κατ’ αρχάς στον όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ο εφοπλιστής βρισκόταν ανάμεσα στους πιθανούς επενδυτές και στον εισηγμένο κατασκευαστικό βραχίονα της ΓΕΚ Τέρνα, μετά την κίνηση πλήρους αποεπένδυσης της Reggeborgh Invest, η οποία οδήγησε ήδη στην αύξηση του ποσοστού του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας Γ. Περιστέρη αλλά και στην είσοδο του family office της M. Λάτση (Latsco Hellenic Holdings) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης με ποσοστό 7,6%.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ομίλου ΓEΚ Τέρνα έχει ήδη αυξήσει το ποσοστό του στο 27%, ενώ μέχρι της πλήρους αποεπένδυσης της Reggeborgh Invest απομένει επιπλέον ποσοστό της τάξης του 7%.

Δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος του ομίλου δεν μπορεί να ξεπεράσει το 33% συμμετοχής (προκειμένου να μην υποχρεωθεί σε δημόσια πρόταση), απομένει εξ αντικειμένου η διάθεση του εναπομείναντος ποσοστού σε τρίτο επενδυτή.

Πηγή: Εuro2day.gr