Η We Energy του ενεργειακού ομίλου Eunice αναδείχθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ), για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ως ο μοναδικός πάροχος, 100% καθαρής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες της, οι οποίοι αποκτούν έτσι σημαντικά πλεονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών τους, επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΔΑΠΕΕΠ.

«Σε μια περίοδο που οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμά τους σε CO2 και μέσω αυτού να προσελκύσουν καταναλωτές και να βελτιώσουν τη φήμη των εμπορικών σημάτων τους, όλοι οι πελάτες της We Energy αποκτούν δωρεάν «Πράσινο Πιστοποιητικό», που πιστοποιεί ότι κάνουν χρήση ενέργειας η οποία προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές.

Το «Πράσινο Σήμα» που χορηγεί σε όλους τους επιχειρηματικούς της πελάτες η We Energy εξασφαλίζει ανεξάντλητες δυνατότητες επικοινωνίας και αξιοποίησης, καθώς μπορούν να το εμφανίζουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους, τα καταστήματά τους, στα οχήματα του στόλου τους και σε όλες τις δράσεις επικοινωνίας τους.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, όλο και περισσότερο επιλέγουν προμηθευτές, που μπορούν να ταιριάζουν με τα δικά τους πράσινα διαπιστευτήρια και να αποδεικνύουν ενεργά τη δέσμευσή τους να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα», τονίζει η We Energy.

Παράλληλα σημειώνει ότι η αυξημένη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο για τους πελάτες της, αλλά για το σύνολο των καταναλωτών. Αυτό διότι, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, τόσο μειώνεται η χονδρική τιμή της ενέργειας, καθώς στο ενεργειακό μείγμα προτεραιότητα έχουν οι ΑΠΕ.

Παράλληλα για το 2021, η We Energy κατατάσσεται στην κορυφαία δεκάδα των ελληνικών επιχειρήσεων με τις καλύτερες ESG επιδόσεις, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «η σημασία των κριτηρίων ESG για τις εταιρίες ενέργειας στην Ελλάδα. Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το Eλληνικό Xρηματιστήριο Eνέργειας (EXE) με το Κέντρο Aειφορίας (CSE).