Ο OPEC+ πιθανότατα θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τη Δευτέρα την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2022, όπως δήλωσαν δύο πηγές του OPEC+ στο Reuters, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα δημιουργεί αμφιβολίες για την ταχύτητα ανάκαμψης της χρήσης καυσίμων.

 

Την 1η Σεπτεμβρίου, ξεχωριστές πηγές ανέφεραν ότι ο OPEC+ αύξησε την πρόβλεψή του για ζήτηση πετρελαίου το 2022 σε 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 3,28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η εκτίμηση αυτή θεωρήθηκε αισιόδοξη από ορισμένα μέλη του οργανισμού, γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει σε αναθεωρήσεις, όπως ανέφεραν οι δύο πηγές του OPEC+. Σημειώνεται πως ο OPEC θα δημοσιοποιήσει τις τελευταίες προβλέψεις για την προσφορά και τη ζήτηση τη Δευτέρα.

"Ο OPEC+ ενδέχεται να επανεξετάσει τα στοιχεία για την επερχόμενη μηνιαία έκθεση", δήλωσε χαρακτηριστικά η μία από τις πηγές.

Για το 2021, ο OPEC αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, υψηλότερα από την πρόβλεψη της ΙΕΑ για 5,3 εκατομμύρια βαρελιών την ημέρα και την πρόβλεψη της EIA για 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Για να εκπληρωθεί η πρόβλεψη αύξησης της ζήτησης πετρελαίου του OPEC για το 2021, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου πρέπει να βρίσκεται κατά μέσο όρο στα 99,82 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το δ' τρίμηνο - σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα υψηλότερα από την πρόβλεψη του ΙΕΑ για το δ' τρίμηνο.