Τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στη Σόφια για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας, χαιρέτησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μια σημαντική και ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

Ο κ. Πάιατ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει ότι πρόκειται για «Μια σημαντική και ευπρόσδεκτη εξέλιξη καθώς επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ποικιλομορφία της προσφοράς και των διαδρομών στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Συμπληρώνει επίσης τη σχεδιαζόμενη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη» αναφέρει o Αμερικανός πρεσβευτής.

Να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, συνεργασία μεταξύ της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου ICGB και της Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρικής Εταιρείας Συμμετοχών στον Τομέα της Ενέργειας (BEH) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συνεργασία μεταξύ της ICGB και του ΔΕΣΦΑ, για τη διασύνδεση του αγωγού IGB με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ