Στην ενεργοποίηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Χαλκίδας και της Λαμίας προχώρησε η ΔΕΔΑ, με πιλοτική υλοποίηση τουλάχιστον 200 νέων συνδέσεων σε κάθε πόλη.

Την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου της Εταιρείας Διανομής Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ) στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας σηματοδοτεί η ενεργοποίηση των υφιστάμενων δικτύων στις πόλεις της Χαλκίδας και της Λαμίας.

Σύμφωνα με την ΔΕΔΑ, μετά από συντονισμένες ενέργειες της και με την καθοριστική υποστήριξη της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, του ΥΠΕΝ και του μοναδικού μετόχου της ΔΕΔΑ δηλαδή της ΔΕΠΑ στις 30 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου 2017 ενεργοποιήθηκαν τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Χαλκίδας και της Λαμίας, μήκους περίπου 15 km και 17 km αντίστοιχα. Τα δίκτυα αυτά διέρχονται από τον αστικό ιστό κάθε πόλης και πλέον δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Χαλκίδας και της Λαμίας που επιθυμούν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η ΔΕΔΑ ξεκινά την πιλοτική υλοποίηση τουλάχιστον 200 συνδέσεων σε κάθε μία από τις δύο πόλεις, με την προϋπόθεση το κτήριο του ενδιαφερόμενου καταναλωτή να βρίσκεται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο δίκτυο διανομής της κάθε πόλης.

Στο εξής οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι των δύο πόλεων θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για σύνδεση με το φυσικό αέριο είτε ηλεκτρονικά, μέσω συμπλήρωσης φόρμας που βρίσκεται στον ισότοπο της εταιρείας (www.deda.gr), είτε τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (2162000401 - 05).
Αντίστοιχη ενεργοποίηση δικτύου φυσικού αερίου προγραμματίζεται στην Κατερίνη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις στις αρχές του 2018.