Η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας ανέστειλε την διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2,  ο οποίος συνδέει τη Γερμανία με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένα αρχή, το πρόβλημα είναι πως η εταιρεία (έχει έδρα στην Ελβετία) που έχει συσταθεί για την διαχείριση του Nord Stream 2 δεν έχει δημιουργήσει κάποια νομική μορφή συμβατή με το γερμανικό δίκαιο. Από τις βασικές απαιτήσεις είναι η μεταφορά των βασικών περιουσιακών στοιχείων και του ανθρώπινου δυναμικού στη θυγατρική που ελέγχει το έργο στην Γερμανία.

Στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο πως όποτε ικανοποιηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τότε η διαδικασία πιστοποίησης θα επανεκκινήσει.  

Ο πολυσυζητημένος αγωγός, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση απευθείας από την Ρωσία, παρακάμπτοντας άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, είναι πανέτοιμος να λειτουργήσει, με την πρώτη του γραμμή να είναι ήδη γεμάτη.  Ωστόσο η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί προβληματισμό, σε μία περίοδο πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, όπου η Ευρώπη «λαχταρά» για μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου.  Η Ρωσία επανειλημμένα συνδέει την εκκίνηση του Nord Stream 2 με το ενδεχόμενο να αυξήσει τις εξαγωγές προς την ΕΕ.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη εκτινάχθηκαν μετά την είδηση. Τα συμβόλαια φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδοση τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 10%, στα £2,24 ενώ το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, καταγράφει επίσης άλμα 10%, στα 87,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα -και τα δύο συμβόλαια τελούν υπό διαπραγμάτευση κοντά στο πιο υψηλό του τελευταίου μήνα.