Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Καύσιμα προερχόμενα από μεταχειρισμένα φυτικά έλαια από τις βιομηχανίες τροφοδοσίας και τροφίμων χρησιμοποιεί πλέον στα πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητά της, ο όμιλος Volkswagen.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου "Necessary legislative adjustments to promote offshore wind energy in Greece" που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EEA Financial Mechanism 2014-2021, τίθενται σε διαβούλευση τα βασικά κείμενα και σχέδια ρυθμίσεων που περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Θετική γνωμοδότηση έδωσε η Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο. Έντονη αντίδραση της παράταξης της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για ιδιαίτερη επιβάρυνση της περιοχής και νέες «Πτολεμαΐδες».

Τη δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για το σύνολο των αδειοδοτικών διαδικασιών μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανήγγειλε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το νέο σύστημα έκδοσης Βεβαιώσεων Παραγωγού της Αρχής.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, ως εθνικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ένωσης αιολικής ενέργειας WindEurope, χαιρετίζει την στρατηγική για τις θαλάσσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ντόμινο χρεοκοπιών ενεργειακών εταιρειών στις ΗΠΑ. Η Gulfport Energy Corp. υπέβαλε αίτηση κήρυξης πτώχευσης, στην τελευταία μιας σειράς εταιρειών του ενεργειακού κλάδου στις ΗΠΑ, για τις οποίες η πάλη με τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τιμές των ενεργειακών πόρων, καθώς και με το σωρευμένο χρέος έχει άδοξο τέλος.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα -πρότυπο για όλη την Ευρώπη, που αφορά στην ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της Ελλάδας, την Αστυπάλαια, μετά από κοινή επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και του κολοσσού της Volkswagen. Τι και πως θα το κάνουν και ποιος είναι ο απώτερος σκοπός και τα εκατέρωθεν οφέλη του εν λόγω εγχειρήματος; Η Ντόιτσε Βέλλε επιχειρεί μία πρώτη ανάγνωση και καταγραφή του μέλοντος της ηλεκτροκίνησης.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ