Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Μετά από συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η τελευταία χορηγεί δάνειο 24 εκατ. για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Νέα «ελπιδοφόρα» μηνύματα καταφθάνουν για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης επλήγη σημαντικά και έφτανε να χάνει το 2013 το 75% με 80% της συνολικής της αξίας, από το επίπεδο των 3 τρισ. ευρώ που είχε κατακτήσει το 2007 στο 1,5 τρισ. ευρώ, σήμερα.

«Χρονιά μέγιστης ανάπτυξης των επενδύσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα», χαρακτήρισε το 2020 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο χαιρετισμό του στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δύο δανειακές συμβάσεις του Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν στο υπουργείο Οικονομικών. Η μία αφορά στο αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης και η δεύτερη αφορά σε χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δύο δανειακές συμβάσεις θα υπογράψουν αύριο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Andrew McDowell, με υπουργούς της κυβέρνησης.

Τη χρηματοδότηση της εταιρείας Dimand SA, μέσω θυγατρικής της ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία HIG Capital (HIG), με άνω των 35 δισ. δολ. υπό διαχείριση κεφάλαια και γραφεία σε μητροπόλεις του κόσμου, από το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σικάγο και το Λονδίνο.

Τερματίζεται η κατάτμηση της Πατρών-Πύργου και το πολύπαθο οδικό έργο επιστρέφει στην Ολυμπία Οδό, η οποία αναλαμβάνει να το εκτελέσει με Σύμβαση Παραχώρησης, χωρίς επιπλέον κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, από ότι θα κόστιζε με τις 8 εργολαβίες.

Κεφάλαια ύψους 800 εκατ ευρώ μέχρι 1 δισ. ευρώ εκτιμάται από την Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας ότι θα επενδυθούν εφέτος στη χώρα μας για ακίνητα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα.

Ολοένα πιο κοντά βρίσκεται πλέον χρονικά η στιγμή έναρξης έργων για να μπουν μπουλντόζες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ