Ολοκληρωμένο παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα της γραμμής Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός από την ΕΡΓΟΣΕ, μετά και τις αναγκαίες δοκιμαστικές φορτίσεις στην σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, στην Εκκάρα Δομοκού.

Δύο συρμοί με βαγόνια-πλατφόρμες που είχαν φορτωθεί με βαρύ φορτίο σιδηροτροχιών, συνολικού βάρους 800 τόνων, οδηγήθηκαν στα τρία ανοίγματα της γέφυρας και πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στατικής συμπεριφοράς της γέφυρας.

Οι δοκιμές που διήρκεσαν πάνω από 5 ώρες ήταν απολύτως επιτυχημένες, και έτσι, η σιδηροδρομική γέφυρα θεωρείται έτοιμη να τεθεί σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όταν το τμήμα «Αγγείες- Δομοκός» -το μόνο τμήμα που έλειπε μέχρι τώρα από το έργο κατασκευής της νέας γραμμής «Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός»- δοθεί σε κυκλοφορία.

Όσον αφορά στην γέφυρα της Εκκάρας, η ΕΡΓΟΣΕ υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα που έχει η ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου και δύσκολου έργου και αισθάνεται «υποχρεωμένη να συγχαρεί όλα τα στελέχη της που συμμετείχαν στην μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή του έργου».