Το Φράγμα του Αποσελέμη, που εμφανίζει μια πρωτοφανή εικόνα σε ό,τι αφορά την ποσότητα του νερού στον ταμιευτήρα, λόγω των βροχοπτώσεων, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι έχει γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός, ενώ με μια ορθολογική διαχείριση του δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι έγινε ένας πολύ σοβαρός σχεδιασμός από το υπουργείο Υποδομών και με την επιμέλεια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την υλοποίησή του. Ο σωστός σχεδιασμός, μας οδηγεί συνήθως στα σωστά αποτελέσματα. Η ευρύτερη περιοχή μπορεί για τα επόμενα τρία χρόνια, με μια ορθολογική διαχείριση του νερού να μην έχει κανένα πρόβλημα. Απομένουν να γίνουν τα υπόλοιπα δίκτυα για την ύδρευση ή την άρδευση περισσότερων περιοχών».

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου Γούρνες - Χερσόνησος που θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την έγκριση της αστυνομίας. Πρόκειται για 9 χιλιόμετρα του δρόμου στο βόρειο κλάδο (την κατεύθυνση προς Ηράκλειο), ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί και ο νότιος κλάδος, όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Παραδίδεται άμεσα ο ένας κλάδος. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος, άρα μέχρι 30 Μαρτίου θα έχουμε αρκετά έργα που ταλαιπωρούν την Κρήτη ολοκληρωμένα» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ