To θέμα του Ελληνικού επανέρχεται αύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και, όπως όλα δείχνουν, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ της 21ης Αυγούστου (δεν έχει αναρτηθεί ακόμα η ημερήσια διάταξη του ΚΣΝΜ), το θέμα θα συζητηθεί ως «αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την ‘Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά", Περιφέρειας Αττικής'».

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τους δημοσιογράφους την 1η Αυγούστου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό θα τροποποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα επανεισαχθεί το θέμα στο ΚΑΣ.

Θα συζητηθεί επίσης και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αφού αυτό είναι το αρμόδιο για κρίνει το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου και πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γεώργιο Διδασκάλου.