Τη χρηματοδότηση με το ποσό των 255 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής της κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με τη Δυτική Θεσσαλία, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο κατασκευάζει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα αυξήσει τα εισοδήματα στην περιοχή. Το τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., ώστε να βρεθούν πόροι και για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, το οποίο θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο οδικός άξονας Ε65.

Αναφερόμενη στη χθεσινή απόφαση της Κομισιόν, η νέα επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο, που εγκρίθηκε χθες, αποτελεί απτή απόδειξη του ότι η Ε.Ε. εξακολουθεί να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν εξίσου από τη νέα σύνδεση», κατέληξε η επίτροπος.

Πηγή: Ναυτεμπορική, του Νίκου Μπέλλου