Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Υπεγράφη, σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, το πρωί, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στην Αθήνα, η σύμβαση της εν λόγω τράπεζας και του Ταμείου Ανάκαμψης, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η εταιρεία Dimand Real Estate Development ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Επενδυτικό συνέδριο με τίτλο: «Reinventing Greece through Investments in Innovation» («Επανεφεύρεση της Ελλάδας μέσω Επενδύσεων στην Καινοτομία»), διοργανώνουν ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks, διαδικτυακά την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021, στις 14:30.

Χρηματοδότηση σε 119 startup επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των 211 εκατ. ευρώ προσέφερε η επενδυτική πλατφόρμα του EquiFund μέσα στα σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από την ίδρυσή του δίνοντας ώθηση σε μια αγορά που σιγά σιγά «κερδίζει» έδαφος σε  διεθνή επίπεδο.

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, οι οποίες αποτυπώνονται στις εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε σειρά συναντήσεων, που είχε με ξένους επενδυτές κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο.

Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την οικονομία της Ελλάδας συμπεράσματα προέκυψαν από τη φθινοπωρινή έρευνα την οποία εκπόνησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) σε συνεργασία με το δίκτυο Επιμελητηρίων της στο εξωτερικό (ΑΗΚs).

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) υποστηρίζει τον μετασχηματισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), του μεγαλύτερου παραγωγού και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με επένδυση 75 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 1,35 δισ. ευρώ.

Επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), στις εργασίες του Resort & Residential Hospitality Forum (R&R), στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 25-27 Οκτωβρίου 2021.

Την πεποίθηση πως η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα «αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι μπορούν να αποτελέσουν επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας, με το 2021 να αποτελεί έτος-ορόσημο για την προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας» διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, μιλώντας στο 6ο Thessaloniki Summit.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ