Η Αμερική επενδύει ισχυρά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, διαβεβαίωσε από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, ενώ επικρότησε την Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Παρότι η Ελλάδα έχει εξέλθει με επιτυχία από τα προγράμματα του μνημονίου και έχει ξαναγυρίσει στο δρόμο της οικονομικής ευημερίας, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Στις ΗΠΑ θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και να βελτιώνει τη διεθνή της ανταγωνιστικότητα ώστε να βγει οριστικά από την κρίση. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία με ευκαιρίες και απαραίτητες δράσεις».

Ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι η Αμερική επενδύει ισχυρά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και η υπογράμμισε: «Η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Β. Ελλάδα, έχει τεράστιο δυναμικό ως πύλη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και υπό αυτή την έννοια επικροτώ την Ελλάδα που ενίσχυσε και καθορίζει το μέλλον της περιοχής μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών προωθώντας έτσι όλους τους γείτονες της προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Τέλος, ο κ. Πάιατ αφού αναφέρθηκε στους τομείς που μπορούν να γίνουν επενδύσεις, την καινοτομία, τις μεταφορές, τον τουρισμό την ενέργεια και την αγροτική παραγωγή, κατέληξε λέγοντας ότι η επιτυχία και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα εξαρτάται από τις πολιτικές τις αποφάσεις που η κυβέρνηση λαμβάνει και θα λάβει τις επόμενες εβδομάδες. «Αναμφίβολα υπάρχει επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας που είναι πολύ θετικό, όμως μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα ώστε να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις δυνατότητές της» είπε και υπογράμμισε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της χώρας και αρκετοί μιλούν για επενδύσεις μετά τις εκλογές. «Διαφωνώ, πιστεύω ότι η αναμονή είναι λάθος και μπορεί να επιβραδύνει όλη αυτήν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί από τη ΔΕΘ και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τους Έλληνες, την κυβέρνηση και τους επενδυτές το τελευταίο διάστημα», συμπλήρωσε.