Κομβικό ρόλο στην προώθηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή επιχειρεί να παίξει ο εθνικός φορέας προσέλκυσης επενδύσεων Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώνει με τη Συντονιστική Επιτροπή για το Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 με τίτλο «Δυτική Μακεδονία-Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Οι εργασίες του φόρουμ θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς από τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ά. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, καθώς και τους περιφερειάρχες, Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη και Πελοποννήσου Π. Νίκα. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις τόσο από τον συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κ. Μουσουρούλη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γ. Στάσση, όσο και από τους συμβούλους εκπόνησής του.

Το φόρουμ θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή παράλληλων κλαδικών θεματικών ενοτήτων στο δεύτερο μέρος του, που αφορούν σε επενδύσεις, στην ενέργεια (ΑΠΕ) και την κυκλική οικονομία, στο βιώσιμο τουρισμό, στην αγροτική οικονομία, στην βιομηχανία-μεταποίηση και το εμπόριο, καθώς και στην εκπαίδευση, έρευνα και τεχνολογία. Θα συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο των περιοχών που αφορά το σχέδιο, καθώς και μέλη της επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φόρουμ και τη διαδικασία εγγραφής στον σύνδεσμο https://www.econgress.gr/future-econgress/makedonia-forum